Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Οπαδός του Ολυμπιακού ο παρατηρητής του αγώνα στο ΑΕΚ - Ατρόμητος

Κατηγορούμενος για πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση» παραπέμφθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας! Κι όμως, η ΕΠΟ τον όρισε παρατηρητή στο σημερινό ΑΕΚ - Ατρόμητος για το Κύπελλο.

Διαβάζουμε από το sdnα:

Οι φράσεις «ως εδώ», «φτιάνει πια» κλπ χάνουν πλέον την αξία τους. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο, το μέτρο έχει χαθεί και τα όρια έχουν ξεπεραστεί!

Όπως προκύπτει, λοιπόν, ο παρατηρητής που όρισε η ΕΠΟ για τον αποψινό (19:30) ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο, Μανώλης Παλάσκας, κατηγορείται για..
«πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση» και θα δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας την 1η Ιουλίου 2016, μαζί με άλλους δύο συγκατηγορούμενους τους.

Και αν έχετε ξανακούσει κάπου το εν λόγω όνομα, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, «εκλεκτό στέλεχος» του «συστήματος ΕΠΟ» και συνοδοιπόρος - υποστηρικτής της διοίκησης Γκιρτζίκη.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που καθόταν πρώτο τραπέζι πίστα, πέρσι στα μπουζούκια, στα επινίκια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην Ξάνθη. Και ναι, στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη, ήταν και πάλι παρατηρητής, διορισμένος από την ΕΠΟ!

Ο Παλάσκας δεν ήταν παρατηρητής μόνο στον περσινό τελικό και στο σημερινό ΑΕΚ-Ατρόμητος. Ήταν παρατηρητής και στον περσινό προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…
Παντού… μέσα ο κ. Παλάσκας! Και φυσικά, μετά γλέντι στα μπουζούκια…

Σε ό,τι αφορά το θέμα μας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, μαζί με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Αλέξανδρο Λέκα και τον ταμία Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, κατηγορούνται -σύμφωνα με την Εισαγγελέα Καρδίτσας, Αρετή Τέγου- για νόθευση εγγράφων της ΕΠΣ Καρδίτσας, όπως ο οικονομικός απολογισμός, «με στόχο την παραπλάνηση, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρόκειται για γνήσιο οικονομικό προϋπολογισμό για τη χρήση του έτους 2013, ώστε στη συνέχεια αυτή να τους χορηγήσει τακτική επιχορήγηση».

Επίσης κατηγορούνται για αλλοίωση ποσών σε οικονομικό απολογισμό
, «εν αγνοία των μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας, τον οποίο αργότερα χωρίς τη συναίνεση και εν αγνοία των μελών του ΔΣ της ΕΠΣΚ, απόφαση την οποία στη συνέχεια επικόλλησαν και καταχώρισαν στο με αριθμό 3/12-2-2013 πρακτικό συνεδριάσεων του εν λόγω ΔΣ, με σκοπό να παραπλανήσουν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΚ αλλά και κάθε τρίτο ότι τα αλλοιωμένα ποσά αντιστοιχούσαν στα πραγματικά έξοδα για τη χρήση 2012, και στη συνέχεια έκαναν χρήση της ανωτέρω απόφασης, θέτοντάς την προς έγκριση στην ανωτέρω Γενική Συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα την 5-3-2013».

Ειδικότερα, ο Μανώλης Παλάσκας και οι δύο συνεργοί του «κατηγορούνται ως υπαίτιοι για το ότι στην Καρδίτσα κατά το χρονικό διάστημα 2012-2013 με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος από κοινού και ύστερα από συναπόφαση ενεργώντας αφενός μεν με πρόθεση νόθευσαν αφετέρου δε κατάρτισαν πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες και στη συνέχεια έκαναν χρήση αυτού…».