Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Κωνσταντινέας: «Έπρεπε να διακόψει και το πρωτάθλημα ο Κοντονής»

Αντίθετος με την απόφαση Κοντονή να διακόψει μόνο το Κύπελλο εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, τονίζοντας ότι έπρεπε να μπει «λουκέτο» και στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metropolis 95,5:

Για το νομοσχέδιο που θα φέρει την αλλαγή στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ: «Ελπίζουμε να γίνει. Κατά τη δέσμευση του Υπουργού που έβγαλε δελτίο τύπου από το υφυπουργείο Αθλητισμού, δεσμεύτηκε ότι στο μεγάλο νομοσχέδιο τον Μάιο θα έρθει. Είχαμε καταστάσεις εκλογών και δημοψηφισμάτων, αλλά έπρεπε να το είχαμε κάνει χθες, όχι σήμερα. Επικαλέστηκε ο Υπουργός ότι κάνει διάλογο με τις Ομοσπονδίες, όπως όφειλε να κάνει, και είναι στη διεργασία για ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα. Τον Μάιο μας είπε ότι θα το φέρει».

Για το αν η συμμαχία Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου θα φέρει αποτελέσματα: «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι παράγοντες. Εμένα σαν βουλευτής με ενδιαφέρει να μπορεί να πάει ο φίλαθλος με την οικογένειά του στο γήπεδο. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης. Με ενδιαφέρει τι κάνει το ποδόσφαιρο, όχι τι κάνουν οι παράγοντες. Ας κάτσουν οι παράγοντες να τα βρουν μεταξύ τους. Δεν θα κάτσω να.. ασχοληθώ μαζί τους και δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω δημόσιες σχέσεις. Εύχομαι πάντως να κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να τα βρουν. Είμαι υπέρ να το κάνουν αυτό όλοι οι πρόεδροι της Σούπερ Λιγκ, για να τα βρουν».

Για την απόφαση Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο: «Έχω πει και σε ανακοίνωσή μου ότι λέω την προσωπική μου άποψη. Από τη στιγμή που διακόπηκε το Κύπελλο έπρεπε να διακοπεί και το πρωτάθλημα. Η βία είναι και στα δύο και υπάρχουν και στα δύο οικονομικά οφέλη. Ως μέτρο πίεσης έπρεπε να διακοπούν και τα δύο».

Για τις δικές του προτάσεις: «Οι 11 προτάσεις μου είναι αναρτημένες και στο ίντερνετ και αν τις δείτε θα καταλάβετε τι έλεγα. Αν γίνονταν αυτά θα ήμασταν καλύτερα σήμερα. Όπου δεν υπάρχει πρόληψη, υπάρχει καταστολή».

Για τα επεισόδια που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα: «Εξαρτάται σε ποιο σημείο πρέπει να φτάσεις. Αν σε κάθε αγώνα γίνονται αυτά, θα πρέπει να τα διακόψεις και τα δύο. Δεν μπορεί να περιφρουρήσει ο κάθε πρόεδρος τους οπαδούς του; Γιατί αυτά δεν γίνονται στην Ευρώπη και εδώ γίνεται το έλα να δεις; Αυτά που λένε οι πρόεδροι τα ακούω βερεσέ. Μιλάω για όλους, όχι για μια συγκεκριμένη ομάδα. Κακό στο ποδόσφαιρο κάνουν. Στο ποδόσφαιρο που οι ίδιοι επενδύουν».

Για την πρόταση του Πανόπουλου για επαγγελματική διαιτησία: «Το έχω πει από το 2012. Έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προπονητές, νερουλάδες και δεν έχουμε επαγγελματίες διαιτητές. Όταν το έλεγα εγώ, με περνούσαν για τρελό. Αν δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, ας κλείσουν ένα συμβόλαιο σε κάθε διαιτητή και αν δεν είναι καλός να του κόψουν τα λεφτά, όπως γίνεται στην Ισπανία. Υπάρχει αξιολόγηση στους πίνακες διαιτητών; Υπάρχει αξιολόγηση στο ποιος διαιτητής τα πήγε καλά; Είναι ο Καλαθενός παρατηρητής διαιτησίας; Το καλό παιδί. Αν έχουμε αυτούς παρατηρητές δεν πάμε πουθενά. Έχουμε αξιόλογους διαιτητές και παρατηρητές, αλλά δεν στέκονται. Ρωτήστε την ΕΠΟ γιατί δεν στέκονται. Όπου θέλει εναρμονίζει το καταστατικό της με τη FIFA και την UEFA και όπου θέλει δεν το κάνει».

Για την πρότασή αναφορικά με τους προπονητές που βγαίνουν από τα ΤΕΦΑΑ: «Παιδιά σπουδάζουν στα ΤΕΦΑΑ και χάνουν τα χρόνια τους στα θρανία με ειδικότητα προπονητικής. Ακυρώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση για να πηγαίνουν στις σχολές του Μπατάκη με 500, 1.000 και 1.500 ευρώ; Κόβουν τους μισούς επειδή δεν έχουν σχέση με τις Ενώσεις και την ΕΠΟ και πληρώνουν μετά διπλό παράβολο. Αυτοί είναι προπονητές μέσα σε ένα μήνα και οι άλλοι που φάγανε τα χρόνια τους στα θρανία δεν είναι; Αυτά είναι τρελά πράγματα».

sdna.gr