Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Μπράβο στον Ολυμπιακό

Καλύτερος (μέχρι τώρα) από την ΑΕΚ με την αξία του!

Κι όμως είναι αλήθεια, υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε καλή κουβέντα για τον Ολυμπιακό. Κάτι πολύ μεγάλο. Τεράστιο.
Το πιο σημαντικό απ' όλα...


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δράση για τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά.

Ποδοσφαιριστές της επαγγελματικής ομάδας, όπως ο Ρομπέρτο, ο Τσόρι Ντομίνγκες και άλλοι πολλοί μοιράζουν φαγητό και άλλα πολύτιμα αγαθά στους πρόσφυγες και ανακουφίζουν την κατάσταση τους. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αρκετά βήματα μπροστά από την ΑΕΚ που ολοκλήρωσε την πρώτη ενέργεια της για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα τα δύο πούλμαν της ΑΕΚ και των Ακαδημιών αναχώρησαν χθες μετά την προπόνηση από τα Σπάτα με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ευάγγελο Ασλανίδη και τον εκτελεστικό διευθυντή, Ντούσαν Μπάγεβιτς και με προορισμό το πολύ καλά οργανωμένο «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» του Νοτίου τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Παρόντες στην πρώτη δράση ήταν οι παλαίμαχοι άσοι της ομάδας, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Στέλιος Σεραφείδης, Γιώργος Κεφαλίδης και Θωμάς Μαύρος, η τωρινή ομάδα εκπροσωπήθηκε από τους Πέτρο Μάνταλο, Χρήστο Αραβίδη, Ελντερ Μπαρμπόσα και Γιάκομπ Γιόχανσον, ενώ τέσσερις νεαροί ποδοσφαιριστές εκπροσώπησαν τις ομάδες υποδομής του συλλόγου.

Οι άνθρωποι της ομάδας ξεναγήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστο Καπάταη στο χώρο έκτασης 4.000 τ.μ. όπου γίνεται η συγκέντρωση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (και από εκεί γίνεται η διανομή τους στα κέντρα μετεγκατάστασης) και στη συνέχεια βοήθησαν συμβολικά στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΑΕΚ, που είχε συγκεντρωθεί στα Σπάτα και είχε φορτωθεί από το πρωί στα δύο πούλμαν.

Προσφέρθηκαν αναπηρικά αμαξίδια για τα οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία MEDICIN, συσκευασμένα σνακ, αντισηπτικό υγρό, αναλγητικά και εξειδικευμένα φάρμακα, παιδικά συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες από την BIONAΤ, χυμοί σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΛΟΥΞ και εμφιαλωμένο νερό σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΔΙΟΣ.

Οι δράσεις για τους πρόσφυγες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων με προσφορά έτοιμων γευμάτων.

Επίσης, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε αυτή την ενέργεια συμμετείχαν και εθελοντές από την ΚΑΕ ΑΕΚ, που βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την ΠΑΕ. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως ήδη η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Χρήστου Καπάταη, ευχαρίστησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για την πρωτοβουλία της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καμπάνια με τα sms ενώ πιθανότατα η επόμενη δράση, με προσφορά ετοιμων γευμάτων, θα γίνει στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα.