Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας φέρνει την τροπολογία για το εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών στο νομοσχέδιο του Κοντονή

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει συγκεντρώσει 70 υπογραφές βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ζητούν να συμπεριληφθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο που φέρνει με τη μορφή του κατεπείγοντος (κάτι που σημαίνει ότι άλλοι βουλευτές δεν μπορούν να καταθέσουν τροπολογίες) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ και άλλες διατάξεις», θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο ο κ. Κοντονής δεν συμπεριέλαβε σε αυτό τις διατάξεις που είχε υποσχεθεί κατά καιρούς ότι θα φέρει και θα αφορούσαν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τις Ομοσπονδίες (εκλογικό σύστημα ΕΠΟ, απλή αναλογική στις εκλογές των Ενώσεων, περιορισμός στις θητείες των μελών του Δ.Σ. κ.ά.).

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, από την πλευρά του, εντείνοντας την εσωκομματική κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή, επιμένει να κατατεθεί τροπολογία για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις Ομοσπονδίες και στις Ενώσεις και για το λόγο αυτό «πίεσε» προς αυτή την κατεύθυνση συγκεντρώνοντας υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φέρεται να θορυβήθηκε από την ευρεία αποδοχή της κίνησης Κωνσταντινέα, παρεμβαίνει προκειμένου να συμπεριληφθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Κοντονή ο οποίος ισχυρίζεται πως θέλει να περάσει τις σχετικές τροπολογίες στον «μεγάλο» αθλητικό νόμο, που υποτίθεται θα ήταν έτοιμος από τα τέλη Δεκέμβρη του 2015...